WordPress, een van de populairste content management systemen

Door de jaren heen zijn er op de markt heel wat verschillende zogenaamde content management systemen verschenen. Wanneer we het hebben over dergelijke systemen zijn er ongetwijfeld meteen een aantal namen die in je gedachten schieten. Het gaat hierbij niet alleen om Drupal en Joomla, maar zeker ook om WordPress. Sterker nog, deze laatste is de voorbije jaren uitgegroeid tot veruit het populairste CMS op de markt. Het merendeel van de mensen die er voor kiezen om een eigen website of blog te laten ontwikkelen kiezen er dan ook voor om gebruik te maken van dit platform. Wat maakt WordPress nu echter zo interessant ten opzichte van de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden? Wij zochten het voor je uit en hebben de resultaten van onze zoektocht op deze pagina op een rijtje gezet.

Het WordPress CMS is ongelofelijk toegankelijk

Wanneer je als content management systeem een zo uitgebreid mogelijke doelgroep wil bereiken is het altijd van belang om over een toegankelijk karakter te beschikken. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze zonder probleem aan de slag kunnen met hun website, ongeacht de kennis waarover ze beschikken. Dit is iets waar WordPress als geen ander in slaagt. Dit platform beschikt dan ook over een uitermate heldere opzet en is bovendien beschikbaar in een groot aantal verschillende talen, waaronder ook in het Nederlands. Ook dit laatste is belangrijk. Er wordt namelijk vaak zomaar vanuit gegaan dat iedereen perfect Engels begrijpt terwijl dat in de praktijk helemaal niet correct is. Ook zonder of met slechts een beperkte kennis van de Engelse taal is het dus in ieder geval perfect mogelijk om gebruik te maken van het WordPress content management systeem.

Je maakt je website zo uitgebreid als je zelf wil

Sinds het ontstaan van WordPress zijn er door de achterliggende community werkelijk ongelofelijk veel verschillende plugins ontwikkeld. Dit zorgt er voor dat je vaak in slechts enkele muisklikken een nieuwe functionaliteit toe kan voegen aan je website, vaak ook nog eens helemaal gratis. Het toevoegen van een contactformulier, een fotoalbum, een connectie met een pagina of account op social media, etc. het is allemaal in een mum van tijd gebeurd!

Keuze uit een enorme hoeveelheid standaard templates

Op het moment dat je zelf een website of blog op het internet wenst te lanceren zal je jezelf natuurlijk ook altijd de vraag willen stellen over welke uitstraling deze moet beschikken. Door gebruik te maken van WordPress weet je in principe dat je op technisch vlak alle mogelijkheden voor handen hebt waar je ook maar enigszins nood aan hebt. Dat is echter uiteraard niet alles waar je rekening mee moet houden. Ook de uitstraling van je WordPress website of blog is er één die zeer belangrijk is. Wat dit betreft kan je een keuze maken tussen twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

1. Een standaard template;

2. Een op maat gemaakte template;

Het voordeel van een standaard WordPress template is uiteraard dat je er geen kosten voor moet betalen. Het belangrijkste nadeel is terug te vinden in het feit dat de template reeds door heel wat andere websites ook wordt gebruikt. Wil jij er voor zorgen dat jouw WordPress blog of website over een unieke uitstraling komt te beschikken? In dat geval spreekt het voor zich dat je er voor zal willen kiezen om een design op maat te laten maken. Ondanks het feit dat hier de nodige kosten aan verbonden zullen zijn, zullen deze nog steeds in schril contrast staan met de kostprijs van een compleet op maat gemaakte website. Voor informatie over WordPress, WordPress toepassingen en WordPress onderhoud kun je dag én nacht terecht bij échtonline.