Wat zijn de voordelen van digitale menuborden?

Tegenwoordig is het handig om een digitaal menubord aan te schaffen, in deze tijd wordt hier voornamelijk mee gewerkt. Het gebruik van een digitaal menubord is heel handig, binnen een paar seconden kun je er gerechten aan toevoegen of juist weg halen. Het is ook mogelijk om het moment van de dag af te stemmen, zo kan je het ontbijt, lunch en diner op bepaalde tijden invoeren, op deze manier bespaar je ruimte en heb je een overzicht op wat je kan bestellen je kan foto’s toevoegen voor een betere beleving voor de klant en duidelijkheid.

Wat moet je weten

Als het gaat om digitale menuborden zijn er veel opties, zo zijn er digitale menuborden in etalages, op een videowall, boven de balie of buiten tegen de gevel. De borden worden voornamelijk in de horeca gebruikt. Zo is de horeca een combinatie van beleving en branding, hiervoor is een goed bord nodig dat bij het restaurant past. Elk bord is weer anders en je moet weten welke geschikt is voor welk restaurant. Denk bij het aanschaffen van een digitaal menubord aan gemak, content en hoe de beleving zou zijn voor de klanten. Het type menubord dat je in je zaak wilt hebben verschilt per branche. Het ene bord heeft een beter effect dan een ander. Laat je daarom helpen door een specialist. Zeta Display is een van de bedrijven die in deze branche zit en jou kan helpen met het vinden van het juiste menu bord. 

Gemak

Met een digitaal menubord bespaar je veel tijd en onnodige hoge kosten. In een paar seconde wordt een gerecht toegevoegd of verwijderd, je kan zien of er prijzen veranderen, een uitverkocht menu is gemakkelijk te verwijderen. Dit alles is veel makkelijker dan papieren menu’s die je iedere keer opnieuw moet laten drukken wat weer tijd en geld kost. Het assortiment, de prijzen en de foto’s kunnen allemaal makkelijk centraal worden bijgehouden en worden aangepast waar nodig. Valt er iets te veranderen dan kan iemand anders dit ook gemakkelijk doen, het systeem is gemakkelijk, een lokale vestiging kan zelf de borden veranderen.

Content

Wat je laat zien moet wel passen bij wat er verkocht wordt. Komen er veel kinderen naar het restaurant dan kan je afbeeldingen erbij zetten die de kinderen aantrekt, zoals stripfiguurtjes of poppetjes. Dit zorgt ervoor dat ze meer aandacht besteden aan wat ze zelf willen bestellen. Komen er mensen die niet Nederlands spreken dan is het handig om een deel in het Engels te doen zodat de andere klanten toch weten wat ze bestellen en niet voor verrassingen komen te staan. Een vrolijke uitstraling is ook belangrijk, mensen kijken liever naar kleuren dan zwart/wit. 

Belevingen

Alles wat je ziet in een restaurant is over nagedacht, elke stoel of tafel. Het ene restaurant is heel authentiek terwijl de andere weer heel modern is, zo is het overal anders en dit geeft weer een andere beleving. Het is belangrijk dat de digitale menuborden bij het restaurant passen zo wil je niet een authentiek restaurant waar alles een beetje donker is en de borden licht, denk bij het kiezen aan de kleur, visuals en de vorm van de borden. De borden zelf moeten ook een merk uitstralen en het moet de gast een aangenaam gevoel geven.