Waar moet je op letten bij het kopen van een afstandsbestuurbare auto?

Veel mannen houden van techniek en zelf sleutelen. Als je dit leuk vindt is het erg leuk om een eigen radiografisch bestuurbare auto te hebben. Deze heeft namelijk vaak een echte motor waar je aan kunt sleutelen en die je af kunt stellen. Er zijn echter wel verschillende soorten auto’s te verkrijgen. Als je een afstandbestuurbare auto wilt kopen zal je daarom wel eerst het een en ander moeten weten. In deze blog zullen we je daarom vertellen waar je allemaal op moet letten als je er een wilt kopen.

Natuurlijk is de soort motor het allerbelangrijkste. Wil jij een echte motor met brandstof in de auto hebben, dan heb je twee keuzes. Namelijk een auto met een nitro motor en een auto met een benzinemotor. Het grootste verschil tussen deze twee is dat de auto’s op benzine vaak een stuk groter zijn. Hier gaat uiteindelijk een mix van euro 95 en 2 takt olie in. Je kunt deze dus gewoon aftanken bij het benzinestation!

Als je niet geïnteresseerd bent in een grote auto zal, maar wel een brandstofmotor wilt hebben zal je automatisch uitkomen bij een nitromotor. Het wordt echter wel afgeraden deze auto te kopen als je niet goed kunt sleutelen. Ze rijden namelijk alleen onder een precieze afstelling, die voor een leek vaak moeilijk te hanteren is.

Hoe je helemaal niet van lawaai? Of wil je geen ruzie met je buren? Dan kun je het beste gaan voor een auto met een elektromotor. Hier hoef je ook niet aan te sleutelen. Je hoeft dus alleen de accu op te laden. Als het jou minder om het rijden gaat, kun je deze optie dus beter links laten liggen.

Naast de motoren is iets anders nog erg belangrijk. Je bij de koop van een bestuurbare auto vaak namelijk kiezen tussen een bouwpakket of een kant en klare auto. Zoals je wel zult begrijpen kun je met een kant en klare auto gelijk gaan rijden. Het nadeel is echter wel dat je weinig leert over de auto. Bij een bouwpakket zal je dus veel meer kennis vergaren over de auto en zijn toekomstige defecten makkelijker op te lossen.

Als met al moet je dus wel met het een en ander rekening houden. Deze keuze hangt uiteindelijk vooral af van wat jij wilt met de auto.