Mondkapjes voor op een feest een aanvulling op de basisregels

Ben jij op zoek naar mondkapjes voor op een feest dan moet je je realiseren dat feestjes de komende maanden even niet meer hetzelfde zullen zijn. Het is namelijk niet toegestaan om met meer dan 4 mensen bij elkaar te komen en grote feesten zijn daarom even niet mogelijk. Tijdens een feestje zijn dan nog steeds de basisregels geldig, maar het is geen slecht idee om ook aan mondkapjes voor op een feest te denken. Hier lees je over het dringende advies van de overheid en waarom mondkapjes ook bij een feest van toepassing zijn.

Mondkapjes voor op een feest: volg eerst de basisregels

Mondkapjes zijn op een feest niet verplicht. Er wordt wel verwacht dat alle 4 volwassenen zich tijdens het feest aan de basisregels houden. De basisregels zijn overigens in alle situaties geldig, ongeacht of je een mondkapje draagt of niet. Zelfs met een mondkapje mag je niet bij je vriendin achterop de fiets omdat je geen 1,5 meter afstand kan houden. De basisregels ken je ongetwijfeld en bestaan onder andere uit: in je elleboog hoesten, druktes vermijden, handen wassen en van huis werken. Volg op een feest altijd de basisregels, of je nu een mondkapje draagt of niet.

Wel of geen mondkapjes op?

Vervolgens moet je je afvragen of je wilt dat de bezoekers van jouw feest wel of geen mondkapjes dragen. Er zijn maar vier mensen, maar het is altijd mogelijk dat één van hen onbewust drager is van het virus. Je kunt de regels op je feest gelijk maken aan het advies dat geldt voor mensen in restaurants. Als iedereen een plek heeft, dan is 1,5 meter afstand belangrijk. Zit je op je plek, dan is het dragen van een mondkapje niet nodig. Als je rondloopt om naar het toilet te gaan of om iets anders te doen, dan doe je je mondkapje op.

Een beetje overbodig

In feite zijn mondkapjes voor op een feest een beetje overbodig en is de regel van de overheid met betrekking tot het aantal mensen in een gezelschap al voldoende om een veilige situatie te creëren. Uiteraard gaat men er dan wel van uit dat je de basisregels gewoon volgt. Eigenlijk zijn mondkapjes voor op een feest op dit moment dus niet meer nodig. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen te bedenken. Zijn er kwetsbare mensen op je feest, zoals ouderen, mensen met diabetes of mensen met een zwakke gezondheid, dan kun je het dragen van mondkapjes voor op een feest verplicht maken.

Maak er iets leuks van

Het mooie van mondkapjes is dat ze te krijgen zijn in allerlei kleuren en uitvoeringen. Je kunt jouw mondkapjes voor op een feest dus uitkiezen op jouw thema. Is er iemand jarig, dan laat je zijn of haar gezicht opdrukken. Is er een kindje geboren, dan maak je mondkapjes met een afbeelding van een beschuit met muisjes in de juiste kleur.