4 Tips voor een online start-up!

Een nieuw bedrijf starten is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Ten eerste komt er veel regel- en wetgeving bij kijken, ten tweede wil je natuurlijk naamsbekendheid creëren. Maar hoe doe je dat tegenwoordig? Vroeger ging je reclame maken in de lokale krant, via flyers of misschien wel via de Televisie. Tegenwoordig doe je niet meer mee in de markt op het moment dat je geen website hebt. Een goed presterende website is dus van belang om onder andere naamsbekendheid te creëren om vervolgens bijvoorbeeld veel conversie te krijgen. Maar hoe pak je dit aan, wat komt erbij kijken en waar moet je rekening mee houden? 

1. SEO (Search Engine Optimization)

Een van de belangrijkste manieren om een goede vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te hebben, is het uitvoeren van de juiste SEO/zoekmachine optimalisatie. Bij zoekmachine optimalisatie ga je naar verschillende aspecten van je website kijken die door Google als belangrijk kunnen worden gezien. Enkele voorbeelden zijn backlinks, de juiste content en optimalisatie van de website techniek. Een website van met een goede en hoge kwaliteitsscore, zal ervoor zorgen de website hoog in de zoekmachines zal scoren.

2. SEA (Search Engine Advertising)

Om snelle naamsbekendheid te creëren of meer verkopen te genereren, wordt vaak voor het adverteren in zoekmachines gebruikt, ook wel  SEA/zoekmachine adverteren genoemd. Veel bedrijven gebruiken of hebben wel eens gebruik gemaakt van het adverteren in een zoekmachine. Adverteren kost uiteraard geld, maar het voordeel aan Google Adwords is dat je helemaal zelf je maximum bestedingsbudget instelt. Zo betaal je in elk geval nooit teveel en weet je wat je kwijt kunt zijn! Een tweede voordeel is dat je ook heel makkelijk zelf een campagne voor jouw bedrijf op kunt zetten: je bent dus niet afhankelijk van een extern bedrijf!

3. ERP (Enterprise Resource Planning)

Een ERP systeem zorgt niet direct voor een betere vindbaarheid in zoekmachines, maar het is ontzettend belangrijk voor de juiste ondersteuning van bedrijfsprocessen. Een ERP systeem zorgt ervoor dat alle bedrijfsprocessen met elkaar verbonden worden, waardoor er real-time informatieverspreiding mogelijk wordt gemaakt. Een goed georganiseerde organisatie werkt vele malen functioneler én de vervolgprocessen gaan door middel van ERP veel soepeler verlopen. Alles wordt handig up-to-date gehouden, zo ook de website informatie!

4. Cloud computing

Tot slot is cloud computing een groot begrip in de online wereld. Je zult vast wel eens van ‘werken in de cloud’ hebben gehoord: werken aan bestanden die online zijn opgeslagen. De bestanden staan niet op een bepaalde computer opgeslagen, maar in een ‘wolk’: de cloud. Iedereen die ertoe bevoegd is kan bij deze bestanden en hier aan werken. Denk eens aan Dropbox of WeTransfer, zelfs Spotify en YouTube zijn clouddiensten! De cloud computing services worden voor bedrijven in 3 soorten aangeboden: IaaS, PaaS en SaaS.